Nieuwste productietechnieken & gespecialiseerd team

Van Dinther BV is uw partner als het gaat om de levering van constructiewerk, installaties en machines. De combinatie van goed opgeleid personeel, de machines en productie volgens de nieuwste technieken, maakt ons tot een veelzijdig en dynamisch constructiebedrijf dat aan al uw wensen kan voldoen.

Offerte op maat
U als opdrachtgever, ontvangt na een eerste overleg, of op basis van een aangeleverd plan, een zorgvuldig opgestelde offerte. Na akkoord, plaatsen wij uw opdracht in ons systeem. Ons moderne ERP programma geeft een exacte stroming van het productieproces weer. Zo is er in elk stadium, tot het moment van levering, zicht op de status en voortgang van een opdracht.

Engineering op maat
Bij het aannemen en engineering van een opdracht, worden de werkplaatstekeningen in onze eigen tekenkamer gemaakt. Dit gebeurt met behulp van moderne 3D HICAD teken- en engineeringsoftware. Hiermee kunnen we op een efficiënte manier 3D overzichten en voorstellingen weergeven en zijn we in staat om constructies en mechaniek goed te combineren.

Productieproces
Als het tekeningenpakket gereed is, kan de productie starten. Van Dinther BV heeft een geruime voorraad staal en RVS. De RVS bewerkingen en lasprocessen verrichten wij in een aparte werkplaats. Als het product gereed is, kan het product naar voorkeur een conservering of behandeling ondergaan, zodat de kwaliteit die u wenst wordt gegarandeerd.

Verpakking & transport
Voordat uw eindproduct onze werkplaats verlaat, zorgen wij ervoor dat alle onderdelen op de juiste manier worden verzameld, verpakt en voor transport gereed gemaakt worden. Aan elke order worden de montagetekeningen, bevestigingsmiddelen en toeleveringscomponenten toegevoegd. Onze eindproducten worden altijd op de juiste manier verpakt. Dit geldt zowel voor wegtransport als voor verscheping via zeecontainers.

Montage & installatie
Voor montage en installatie beschikken wij over vakkundige monteurs die vlot en op verantwoorde wijze uw constructie, installatie of machine op locatie monteren. Van Dinther BV beschikt over volledig met gereedschap ingerichte bedrijfsbussen.

Van Dinther BV, voor wie vooruit wil!

Duurzaamheid

Ook in ons nieuwe bedrijfspand hebben we de nodige aandacht besteed en geinvesteerd in duurzaamheid. Door het volledige gebouw te verwarmen met een aardwarmtesysteem en vloerverwarming is het gasvebruik nagenoeg nihil. Daardoor voldoet ons bedrijfspand ruimschoots aan de huidige strenge EPC norm, en is onze CO2 uitstoot voor verwarming uiterst laag. Door de toepassing van vloerverwarming worden tevens de beschermgas lasprocessen niet beinvloed en biedt het tevens optimaal comfort voor onze vakmensen. Een bijkomend voordeel is ook dat het in de warme zomermaanden een vorm van topkoeling geeft zodat er in ons pand geen gebruik wordt gemaakt van energieverslindende airconditioning.

Duurzame conservering van uw constructies en machines:

Om de langst mogelijke levensduur van uw constructie of machine te garanderen, hanteren wij diverse methoden voor staalconservering:

  • Thermisch verzinken: ​ De meest toegepaste behandeling, waarbij het product op een milieuverantwoorde manier chemisch wordt gereinigd  en ontdaan van vet en walshuid. Vervolgens wordt het constructiedeel in een zinkbad verwarmd tot ca. 460 graden. Daarbij krijgt het in- en uitwendig een zinklaagje dat tegen klimaat- en omgevingsinvloeden bestand is.  Dit biedt een optimale waarborg van de levensduur.
  • Staal stralen en natlak spuiten: Er zijn verschillende natlak kwaliteiten en meerlaags systemen leverbaar. De constructieonderdelen kunnen in iedere gewenste kleur geleverd worden en gaan vergezeld van een garantiecertificaat
  • Poedercoating: Deze vorm van conservering wordt steeds vaker gebruikt. Een poedercoating kan in een 1-laags of 2-laags uitvoering in iedere gewenste kleur worden geleverd. Het poeder wordt met een speciaal procedé op het constructiedeel gespoten, in een oven verhit en omgezet naar een conserveringslaag. Van Dinther BV werkt intensief samen met partners die gespecialiseerd zijn in deze conserveringsmethoden. Zij helpen ons om op een milieuvriendelijke wijze kwalitatief hoogwaardige producten te leveren.